Peristiwa lalu


- peristiwa semalam -
Kini hatiku hancur terluka
Sungguh-sungguh sedih rasanya
Pedihnya hatiku kini kian terasa
Semuanya ku tangisi melegakan rasa
Namun hatiku tetap merasa
Pedihnya luka tak terkira
Bila diri ini dirasakan bermakna
Memang berguna pada sesiapa
Namun bila diri tak lagi berguna
Kau buang diriku begitu saja
Bahagiaku kecapi rupanya seketika saja
Luka yang datang lebih cepat dari segala 
Payah dirawat pilunya rasa
Andai hadirmu hanya seketika
Mengapa kau beri harapan yang sedimikian rupa??
Sedarkah dirimu kiniku rasa apa??
Berharap pada segala tapi musnah semuanya
Yangku rasa kini apa yang ada??
Biarlah aku menanggung luka
Alasan itu sekadar cuma
Andai itu yang kau pinta
Aku tak dapat bekata apa
Kerna aku bukanlah sesiapa
Hadirku anggapanmu sekadar membuatmu gembira
Puasku menangis mengeluarkan air mata
Namun jiwaku kian melara
Berduka dan terus terluka
Andai senang itu kau minta
Biarlah aku terus berduka
Biarlah engkau rasa bahagia dan gembira
Kerna aku cuma insan biasa
Yang hanya mengharap pada yang tak rela
Dugaan tiba namun ku hadapi sendiri tanpa sesiapa
Berlalu sudah nikmat bahagia
Kini yang hadir hanyalah sedih dan luka:(

Sayap Ilusi by Wings

Semakin jauh ku renungi diri
Semakin dekat kekasih di hati
Dia mentari akulah sinarnya
Dia lautan akulah airnya
 
Kalaulah ada selain darimu
Biarku hancur dan menjadi debu
 
Bila hadir cinta yang satu
Tidak ku peduli seteru
Menghukum aku dengan dusta
Neraca dunia hakimnya
 
Kerana cinta
Biar aku dianggap gila
Terbang dengan sayap illusi
Bertutur dalam bahasa hati
 
Bila hadir cinta yang satu
Jangan ditanya siapa dia
tanya dia siapa kita
Dan pulang kemana akhirnya
 
 
Air mata untuk kekasih, untuk sedih dan untuk rasa pedih, tentu lebih berharga air mata tatkala mengingati Allah
 

Muhasabah Cinta - Edcoustic

Lirik Muhasabah Cinta - Edcoustic

Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dari Mu
Kupasrahkan semua pada Mu

Tuhan baru kusadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cinta Mu

Reff
Kata kata cinta terucap indah
Mengalir berdzikir di kidung do’a ku
Sakit yang kurasa biar
Jadi penawar dosaku

*
Butir butir cinta air mataku
Terlihat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi Muhasabat cintaku

Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku dengan Mu

Suka dengar lagu ni sebab lagunya mendayu-dayu.

Damaikan Rusuh Hati by Azzam Shah

DAMAIKAN RUSUH HATI

Tanpa izin Mu ku tak mampu ku tak berdaya
Hembuskan bayu dingin mendingin di hatiku
Hapuskanlah luka yang melara kian terpaku
Ku hanya berpasrah berserah berdoa kepada Mu....
Oooo

Tanpa izin Mu ku tak mampu ku tak berdaya
Lunakkan hati yang kian kaku di hatiku
Padamkanlah bara yang membara di dalam jiwaku
Ku hanya berpasrah berserah semua kepada Mu....

Korus

Limpahkanlah kesabaran
Lenyapkan kepedihan
Sembuhkan luka parah dalam hatiku

Damaikanlah rusuh hati
Dinginkan keresahan
Palingkanlah luputkanlah yang menggoyah hatiku

(music bride and guitar solo)

Tanpa izin Mu ku tak mampu ku tak berdaya
Kurniakan embun kesucian diri di dalam jiwaku
Hiasilah hatiku cahaya dan kerahmatan Mu
Ku bermohon kasih sayang ku menanti cahaya dari Mu....

Ulang semula korus 2 kali
Komposer & Susunan Muzik: Sanizar Ayin
Lirik: Salleh de Ran
Penyanyi: Azzam Sham


Take Note : Lagu nie merupakan salah satu lagu kegemaran aku. Lirik dan muzik yang menyenangkan dan meyentuh tangkai hati aku. Mula-mula aku dengar lagu ni sebenarnya secara tak sengaja. Dengar punya dengar, rasa macam best pulak. Tapi pada masa tu, aku sendiri tak tahu lagi apa tajuk lagu ni. So aku search beberapa lirik lagu yang aku tahu tu dekat pakcik google. Oooooooh ime tu baru aku tahu. Rupanya tajuk lagu ni Damaikan Rusuh Hati by Azzam Shah. Walaaaahhh.. Memang the best lah suara Azzam Shah ni. Kalau dulu, aku suka giler kot dengar lagu Kekasihku versi Azzam Shah, Idola kecil dulu. Suara menyeramkan, meyentuh jiwa aku. Bila dengar lagu tu, terbayang wajah mak dengan ayah di ruangan mata. Oichhh mak, ayah.. iLOVEu so muuuuahhh!

Suka dengar lagu-lagu yang dinyanyikan oleh Azzam Shah


Tazkirah Jumaat #1


�Hai orang-orang yg beriman, jadikanlah sabar & sholat sebagai penolongmu, sesungguhnya Allah beserta orang-orang yg sabar� [Al Baqarah:153]

Segmen Blogwalking Lepas Raya!



Tamat : 30 Syawal

Terciptanya blog baru | GUSKER

Assalamualaikum..

Saja aku menggedik nak cipta blog ni, padahal dah banyak blog yang aku ada. Entah ! Aku pun tak tahu kenapa. Hobi aku barangkali mengumpul blog-blog sebanyak yang mungkin. Hahaaa